суботу, 30 листопада 2019 р.

Розвивальні іграшки для дошкільників

  Купувати іграшки для коханого чада – заняття не тільки приємне, але й надзвичайно відповідальне. Правильно вибрана іграшка допоможе малюкові прогресувати, розвивати зір, слух, нюх і навіть логіку та розумові здібності!
До хороших розвиваючих іграшок відносяться:
Інтерактивні – різноманітні іграшки, які видають звуки, грають мелодію, розмовляють, рухаються, плачуть – вчать дитини звуків і дозволяють розвивати мову та слух;

Сортери – геометричні фігурки з отворами або без, допомагають дітям вивчати кольори та числа, розвивати логіку;
Мозаїка, пазли – розвивають уяву, логіку і дрібну моторику;
Кубики – іграшка «на всі часи». За допомогою кубиків дитина вчиться будувати будинки, будівлі, вежі, а також вчить букви, цифри, розвиває моторику;
Конструктори – у процесі гри розвивається дрібна моторика, увага, зосередженість, координація рухів рук і очей, тривимірне мислення, фантазію, почуття симетрії, математичні навички й естетичне сприйняття світу. 
Конструктори в ідеалі повинні бути декількох типів:
- з пластиковими деталями (Lego);
- дерев’яний, з основних геометричних форм, які між собою не з’єднуються;
- м’який, де потрібно шнурочками зшивати складові.
Дуже корисні настільні ігри (настільний футбол/хокей, рольові ігри, набори типу «Лікарня», «Кухня» допомагають дитині пізнавати навколишній світ, розвивають уяву). 
А також іграшки з магнітами – наприклад, ловля рибок, коли дитина повинна піднести магніт, що знаходиться на кінці «вудки», до певного предмету або зображенні.
Лялька – граючи з лялькою, дитина проговорює все, що відбувається в її житті, і це дуже важливо, тому що не можна розвинути мову дитини тільки на картинках і віршиках. До того ж, маніпуляції з ляльками добре розвивають дрібну моторику.
Іграшка радіокерована потрібна дитині хоч би одна. По-перше, такою іграшкою малюк гратиметься довго. По-друге, від неї він буде в захваті, це перше знайомство з технікою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дитина і комп'ютер

  Консультація для батьків Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій. Комп'ютер - він вже настільки міцно увійшов у на...