неділю, 30 січня 2022 р.

Розвиваємо-граючись

Розвиваємо-граючись

Рекомендації для батьків

Розвиток тактильно-рухових відчуттів є важливою складовою для кожної дитини. Наукою доведено, що чим краще в дитини розвинені тонкі рухи пальців і рук, тим кращим і сформованими є мозок і їхнє мовлення.

Для дошкільника важливі будь-які відчуття, як ті, які йдуть від босих ступень, так і ті, які направляються від спини. Останні впливають на нервову систему, а ще підвищують імунітет.

Малюк, якому не вистачає тактильних відчуттів, може відчувати фізичні страждання, зниження настрою. Ось кілька ігор, які допомагають вивчати тактильні відчуття у дітей:

 

«Магазин тканин»

Створіть ‘’магазин тканин’’ і запропонуйте малюкові пограти. Наприклад: Сашко приходить в магазин і шукає тканина на тюль. Зрозуміло, що йому потрібен тонкий, легкий матеріал. А якщо він хоче пошити собі хутряну шапку, то він повинен бути теплим, з високою ворсой;

 

 

«Чарівна торбинка»

    Запропонуйте дітям торбинки і складіть туди будь-які предмети, які попадуться вам під руку. Запропонуйте малюкові запустити руку всередину і не підглядаючи на дотик визначити, який предмет опинився у нього в долоні.



Пошийте маленькі мішечки і заповніть їх крупою – гречкою, рисом, пшоном, пластівцями.  Укожного мішечка повинна бути пара і завдання малюка цю пару знайти.


 

 

«Сухий басейн»

Запропонувати дітям занурити свої рученята в квасолю, відшукати предмет і на дотик, не виймаючи їх,  назвати і визначити ознаки його.

Ось все те, що рекомендуємо. Займайтеся зі своєю дитиною, граючись. Це не тільки підвищить вашу прихильність один до одного, але і зміцнить здоров’я, як фізичне, так і психічне. Удачі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дитина і комп'ютер

  Консультація для батьків Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій. Комп'ютер - він вже настільки міцно увійшов у на...